zaterdag 10 mei 2014

Vijfde en laatste dag

Laatste dag ....  en vooral laatste avond dus hebben we weinig tijd om te bloggen.  Als gevolg zal het een iets bondiger verslag zijn dan de vorige dagen.
Vandaag nam chauffeur Elvis ons mee naar Narni.  Daar hadden we een kookwedstrijd .... die onze jongens nog wonnen ook.  Na een rijkelijke lunch bezochten we het stadje waar net een middeleeuws feest op gang werd getrokken.  Sfeervol! Minder sfeervol maar zeer interessant waren de ondergrondse gewelven waar men eind jaren 70 een cel en een martelkamer ontdekte.  Pas in 2000 kwamen ze er achter dat de inquisitie in Narni zeer actief is geweest.  
's Avonds begeleidden Valentina, Enza en Theresa, drie Italiaanse leerkrachten, ons naar een gezellig restaurant.  De pizza's verkochten weer als zoete broodjes.  

Een welverdiende nachtrust was het enige dat ons nog deugd kon doen.  Morgenvroeg nemen we de trein naar Rome om toch nog iets van het historisch centrum te zien.

Ssssst,  tot morgen  want dan komen we terug naar België

We hadden de onze jongens wijsgemaakt dat ze de laatste dag een dansje moesten doen.  Hier zijn ze aan het oefenen :-)
De jury zit klaar om te proeven.
Een dame uit de jury wou eerst onze chocolade even voorproeven.
Kok Milan, Simon, Pieter-Jan, Thierry verdedigden onze eer.
Et Voila ... The winning dish. ....broodpudding met chocolade
Zonnen op het binnenplein ...
De heren van de 'Vigili del fuoco' wilden per se met de Duitse leerkrachten op de foto.  Niet met ons!!! Waarom zou dat zijn? ;-)
We kregen ook een een attest van aanwezigheid.  Ze hadden echter per ongeluk de Duitse school op alle attesten gezet.  Ooops
Een beetje moe?













Geen opmerkingen:

Een reactie posten