vrijdag 9 mei 2014

Vierde dag

Deze dag denken we dat door de leerlingen als leukste dag gaat uitgeroepen worden.  Toch wel erg leuke dingen gedaan en gezien.

De start was waarschijnlijk iets minder populair.  De plaatselijke verantwoordelijke wachtte ons op in het gemeentehuis,  een mooie Palazzo, om ons welkom te heten en geschenken over te dragen.  Een gids kreeg daarop het woord om wat meer uitleg te geven bij de fresco's.  Een tweede gids nam ons dan op sleeptouw om Ternii beter te leren kennen.  Vooral dan de duomo,  het amfitheater, oude torens en een handvol oude kerken.  Zeker de moeite om te bekijken en onze gids, Maurilio, sprak in tegenstelling tot de mensen in het gemeentehuis redelijk Engels.  In de duomo merkten we dat de Italianen een ander 'jezusbeeld' hebben.  Een fresco van een tiental meter hoog waarop een jonge kerel staat afgebeeld in een ongewone pose voor ons.  Check de foto ...



's Middags stond chauffeur Allessandro ons op te wachten om ons naar de watervallen te brengen van Ternii,  de grootste van Europa.  Onze volgende afspraak was aan het 'Lago di Piediluco' voor een lunch. De "lichte" lunch bestond uit pasta, stukken spek, worsten, kaas, omelet, gegrilde groenten, lamsspiesjes, salade, ....  Met andere woorden weer veel te weinig.  Ook een dessert mocht niet ontbreken in de vorm van verse aardbeien en tiramisu.  Ondertussen lag iedereen al met zijn blote bast in de zon,  genieten van het mooie weer.  Het zonnebaden moest echter wijken voor een sportievere activiteit:  Raften.  Wat een lol hebben daar gehad!!!  Als het had gekund, hadden er velen gereserveerd om dit de volgende dag opnieuw te doen. 


Snel douchen, andere kleren aan en de bus op naar een sportclub waar een buffet klaarstond.  Wederom enkele Italiaanse specialiteiten met als kroonstuk de 'porchetti',  oftewel een soort gemarineerd speenvarken.  Terwijl alle 4 Th'ers buiten aan het socializen waren met de Britse en Italiaanse jongeren, moesten de leerkrachten de 'cake' verorberen na enkele officiële foto's!  

Een welverdiende nachtrust was het enige dat ons nog deugd kon doen.  Ssssst,  tot morgen ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten