maandag 5 mei 2014

Aankomstdag




Bij het ochtendgloren kwam iedereen vlot aan op de afgesproken plaats.  Willy,  onze chauffeur, reed ons gezwind door het rustige zondagsverkeer.  Meteen op het vliegveld ondervonden een paar jongens dat er met veiligheid niet gelachen wordt op een luchthaven.  Maximum 100 ml.  vloeistof was er gezegd ....  " oei, ik heb mijn flesje cola en m'n deodorant moeten afgeven," was de verbolgen reactie van een paar leerlingen.  
Snel het vliegtuig op en weg waren we...  Voor sommigen de eerste keer in het wereldwijde luchtruim.

Na een probleemloze landing kwamen we in de aankomsthal en stonden er wel twintig chauffeurs met een naambordje met daarop wie ze zochten!  Veel leeswerk dus voor we Alfredo vonden!  Hij was er met een grote autocar van 50 personen voor ....  euh .... 14 personi.

Na een rit van anderhalf uur kwamen we aan in Ternii,  meer bepaald in ons hotel 'Mechelangelo'.  Prachtig ****-hotel met alle toeters en bellen,  maar vooral zeer comfortabele kamers.  Even installeren en op weg met Carmen, Enza en Therese,  leerkrachten van de partnerschool, om Ternii te verkennen maar ook om onze eerste echte Italiaanse pizza te verorberen.  Njami, Njami.  


Blijkt dat Italië toch andere gewoontes heeft:  op het marktplein start er plots een mini-concertje met een priester in de hoofdrol.  Onze leerlingen staan er wat lacherig bij maar beseffen wel dat zoiets niet gebruikelijk is in België en toch wel iets heeft.  Even verder is er een soort van 'event' gaande met allerlei workshops:  capoeira (of hoe schrijf je die Braziliaanse schijn-gevechtssport),  freerunning, popping (een soort van breakdance die we kennen sinds "So you think you can dance."), koorddansen, ... Kortom een leuke bedoening.  Als kers op de taart blijkt er 's avonds nog een festival door te gaan.  Het feest "Primo maggio", " de eerste mei" vertaald, is een optocht met praalwagens en een reeks van optredens ....  Echte  Italiaanse folklore.  

Ook het authentieke avondmaal werd erg gesmaakt.   Geen rompslomp met het opnemen van voor-, hoofd- en nagerechten.  Enkel een "platte tradizionale" voor onze neus en smullen maar. 

Een welverdiende nachtrust was het enige dat ons nog deugd kon doen.  Ssssstttt ....   Tot morgen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten