maandag 5 mei 2014

Eerste officiële dag van de meeting

Na een gulle nachtrust werden we 's morgens aan het ontbijtbuffet verwacht.  Cultuurschok !  Geen bokes met ham of kaas, geen cornflakes, ...  Wel zoete dingen als cake, gebak, ...  Blijkbaar eten ze in Italië 's morgens wat wij om vier uur eten.  We hebben het ons toch laten smaken.

De eerste dag is de officieelste dag.  Veel formele verwelkomingen, presentaties, ... maar toch valt weer het verschil op met ons landje.  Lentissimo,  traagjes aan .... is hier de way of life.  In de plaatselijke brandweerkazerne is er zeker geen haast en spreekt de 'president d'il viglio del fuoco' ons toe met een zuiders tempo alsof we hier drie maanden gaan verblijven.  

Ook de presentaties verschillen erg.  In de school 'Giovanni xx III' worden we onthaald met een lied.  Een jonge kerel van ca. 13 jaar zingt zonder verpinken in zijn beste Engels 'heal the world' van Michael Jackson.  Wanneer we de lerares feliciteren met de prachtige presentatie blijkt ze geen woord Engels te kunnen.  Toch slaagt ze er in om in zeer degelijk Engels bovenvermeld lied aan te leren.  Onze wenkbrauwen fronsen dan toch.


In de volgende school 'Campomaggiore' worden we zelfs onthaald met een totaalspektakel, en dan bedoelen we niet enkel de directrice.  Dans, zang, slideshow, ... Straf!  Wij hadden echter ook een presentatie in petto, misschien met iets minder zang en dans,  euh .... en voorbereiding ....

In de namiddag kregen we nog les over 'safety',  hetgeen de Italianen ook uitspreken als 'saffetie', maar dat terzijde.  Na deze erg theoretische sessie werden de leerlingen beloond met een certificaat.  In de tuin kregen we ook nog een demonstratie rond veiligheid bij het klimmen.

17.30u. = tijd om naar het hotel terug te keren. Luigi,  de chauffeur, kreeg echter zijn bus niet meer open.
 Na een half uur werden we opgehaald door een nieuwe bus en geraakten we aan ons hotel.  De Duitsers vonden het trouwens het perfecte moment om onze jongens een nieuw spel te leren:  Ninja

Nog even verpozen en dan 'al ristorante' ...  een menukaart vol heerlijke spijzen,  pasti, pesce, carni, ...  Maar wat kiezen quasi alle leerlingen?  ....  Een Pizza Margherita!!!!  Het gebrek aan avontuurlijkheid zullen we wijten aan de drukke dag.


Een welverdiende nachtrust was het enige dat ons nog deugd kon doen.  Ssssst,  tot morgen ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten