woensdag 7 mei 2014

Tweede dag


Na hetzelfde ontbijt als gisteren begeven we ons richting brandweerkazerne.  Na een half uurtje wachten komt er toch beweging in de stoet richting Arrone.  Daar aangekomen worden we opgewacht door een half dozijn stoere 'firefighters'.  We krijgen ter plaatse een demonstratie over het redden van drenkelingen in de rivier. Indrukwekkend.  Leuk detail:  de basis lag aan een zeer grote, leegstaande fabriek die ondertussen eigendom is van Benigni,  acteur en regisseur van de prachtige film 'la vita è bella'.  In die fabriek is trouwens deze film opgenomen.  Ook de film 'Pinocchio' is in die gebouwen gefilmd.  De decorstukken zien we prijken aan de rand van het gebouw. 



Na de demonstratie brengt chauffeur Paulo ons naar het 'Adventure park'.  
Eerst worden we meegenomen voor een wandeling waarbij de gids allerlei interessante weetjes met ons deelt over de plaatselijke fauna en flora.  Belangrijk detail:  zoals 99,9% van de Italianen spreekt ook deze vrouw geen half woord Engels.  De uitleg valt dan ook grotendeels in dovemansoren, ondanks de goede vertaalpogingen van Carmen, onze vaste gastvrouw.  Een bezoek aan de Alpaca-kwekerij kan dan weer op meer bijval rekenen.  Prachtige dieren, maar de meeste aandacht gaat toch naar ... de plaatselijke hond.

Als middagmaaltijd krijgen we een heerlijke Penne Arrabiata voorgeschoteld, gevolgd door 'Pollo con patate',  kip met aardappelen.  Beiden even simpel als lekker.  Mmmmmm ...

In de namiddag staat er een adventureparcours op het menu.  Iedereen is erg enthousiast.  Vooral de 'death-ride' blijkt erg populair.  Als vier-uurtje,  eigenlijk een 'vijf-uurtje', verschijnen er een paar schotels met .... pizza.  Erg lekkere pizza moeten we wel aanstippen.  Nadien krijgen we een demonstratie hoe een alpaca geschoren wordt en mogen we zelf een armbandje maken van alpacawol.  We leren er dat alpacawol kostbaarder is dan zijde.  

De avond wordt besloten met een gezellig dineetje in een locaal restaurantje met .... Jawel ... pizza.

Een welverdiende nachtrust was het enige dat ons nog deugd kon doen.  Ssssst,  tot morgen ....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten