zondag 11 mei 2014

"Terugkeerdag"

Aangezien onze vlucht pas 's avonds om 21 uur gepland stond, vonden we het een goed idee om iets vroeger fluks uit de bedstee te springen.  We moesten in Rome zijn dus waarom niet eens de stad bezichtigen die Romulus kundig uit de grond gestampt had na zijn broer Rhemus de kop in te slaan.  
Zoals gewoonlijk stond iedereen voorbeeldig op het afgesproken tijdstip aan het ontbijt.  Enkel M. Deleersnijder verscheen niet op het appel.  Net zoals gisteren klonk er tijdens het ontbijt een alarm.  "Hihi, wie weet zit M. Deleersnijder vast in de lift," monkelde iemand.  Het bleken profetische woorden want toen M. Robbroeckx telefoon kreeg vernamen we hoe de vork in de steel zat.  M. Deleersnijder bengelde in de aanwezigheid van een Italiaan in de liftkooi tussen de eerste en tweede verdieping. Wij hadden echter treintickets die 15 minuten later moesten gevalideerd worden.  En ... hoewel de Italianen altijd wachten, waren we er zeker van dat de wet van Murphy in ons nadeel zou spelen en de machinist zijn vertrek niet zou uitstellen.  Gelukkig bleek lifttechnieker Salvatore net op het nippertje de reddende engel! Met M. Deleersnijder, inclusief zijn lege maag wegens geen ontbijt, en de rest van onze crew namen we de trein naar Roma Termini!  
We hadden een aantal uren om te ontdekken wat "de stad op zeven heuvels" zoal te bieden heeft.  We  koersten meteen richting Colosseum, forum Romanum, Trevi-fontein, Piazza di Spagna, Villa Medici, ... tot we moe maar voldaan op de shuttle zaten naar het vliegveld.  
Wanneer we die avond opstegen, hoorden we als begeleider tevreden dat iedereen spijt had dat het al weer gedaan was.  Onze jongens hadden een interessante, leerrijke en vooral plezierige week er op zitten!  "Mogen we volgend jaar nog eens mee?" vroeg Milan?  Daar kennen we momenteel het antwoord nog niet op maar wat we wel weten is dat 4th een superklas is.  Stuk voor stuk toffe gasten waar we nauwelijks last mee hadden.  De begeleiders van de andere landen zeiden ons meermaals: " Wonderful boys!!!!  They are so nice! ". Inderdaad we mogen er fier op zijn ....  Chapeau!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten